BT Pay letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

BT Pay letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

BT Pay letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

NeoBT letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

NeoBT letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

NeoBT letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store
Feltételek és kikötések

Felelősségi nyilatkozat

Az AI Search egy kísérleti projekt, amely a GPT4 technológiát használja a banki termékek megtalálásának és megértésének egyszerűsítésére.

Az AI Search kizárólag a BT által kínált banki termékekkel kapcsolatos kérdések megválaszolására van kiképezve, de bizonyos helyzetekben és a feltett kérdésektől függően általános kérdésekre is válaszolhat. A megadott válaszok automatikusan generálódnak, és kizárólag tájékoztatás céljából használhatók. A szolgáltatás néha pontatlan vagy potenciálisan sértő tartalmakat közölhet, amelyek nem a Banca Transilvania álláspontját képviselik. A szolgáltatás által generált tartalom bármilyen módon történő felhasználásáért kizárólag Ön felelős. Ne hagyatkozzon erre a szolgáltatásra pénzügyi, jogi vagy egyéb szakmai tanácsadás céljából, és ne adjon meg személyes adatokat vagy egyéb bizalmas információkat ezen a szolgáltatáson.

Az AI Search használata az Általános Szerződési Feltételek elfogadását jelenti.

A szolgáltatáshoz való hozzáférés és annak használata a jelen feltételek fenntartás nélküli elfogadását jelenti. Ha nem ért egyet velük, kérjük, ne használja a szolgáltatást. A mesterséges intelligencia modell által algoritmikusan nyújtott szolgáltatás használatára vonatkozó feltételek elfogadásával Ön vállalja a szolgáltatás minőségére, biztonságára és teljesítményére vonatkozó teljes kockázatot.

A Banca Transilvania nem vállal garanciát a szolgáltatás által adott válaszokkal kapcsolatban.

Az AI Search algoritmikusan ad válaszokat, és ezek néha pontatlan információkat vagy potenciálisan sértő nyelvezetet tartalmazhatnak. Ezek az információk nem a Banca Transilvania álláspontját fejezik ki, és nem vállalja a Bank felelősségét a közölt tartalomért.

Az AI Search nem ad válaszokat személyre szabott kérdésekre, ezért a kereső használatával Ön kötelezi magát arra, hogy üzeneteiben/kérdéseiben nem ad meg vagy ír be személyes adatokat vagy egyéb bizalmas információkat. Amennyiben Ön nem tesz eleget ennek a kötelezettségének, azáltal, hogy személyes adatokat/bizalmas információkat ad meg az AI Search-ben, hozzájárul azok feldolgozásához a szolgáltatás nyújtása (az Ön által feltett kérdésekre adott válaszok), valamint a robot algoritmikus modelljének fejlesztője általi javítása céljából.

A felhasználók által az AI Search szolgáltatással való kapcsolattartás során megadott információkat bizalmasan kezeljük, és csak olyan címzettek számára adjuk ki, akiknek joguk és szükségük van rá.

Az AI Search által nyújtott tartalom kizárólag tájékoztató jellegű.

A felhasználók felelősek az AI Search használata során feltett kérdésekért és üzenetekért. Bármilyen visszaélés vagy nem megfelelő nyelvezet az interakció megszakítását eredményezheti.

Az AI Search nem nyújt pénzügyi, jogi vagy szakmai tanácsadást, és nem helyettesíti az emberi szakértőkkel vagy a területre szakosodott szakemberekkel való konzultációt. A felhasználóknak nem szabad az AI Search által nyújtott információkra hagyatkozniuk döntéseik meghozatalakor.

A Bank fenntartja a jogot, hogy az AI Search szolgáltatást bármikor, előzetes értesítés nélkül megszüntesse.

A feltételek bármikor felülvizsgálhatók/frissíthetők.

CSAK BT ÜGYFELEK SZÁMÁRA

Hogyan kaphatom meg a hitelkártya-kivonataimat?

Nagyon egyszerű, és több lehetőség közül választhat: 

⠀Freevia BT Visual Help: hívja a 0264 308 000-es számot lépjen be az SMS-ben kapott linkre és a főmenüben válassza a "Kimutatás kérése" lehetőséget;

Via BT24 Internet BankingAz alkalmazásba való bejelentkezés után kattintson a "Számláim " menüpontra ➭ válassza a "Kivonatok" men üpontot az imént megjelenő almenüből. és attól függően, hogy milyen kivonatot szeretne kapni, válassza a"Számlakivonat" vagy a"Kártyakivonat" lehetőséget;

Via BT24 Mobile Banking: nyissa meg az alkalmazást válassza a képernyő alján a "Pénzügyek" lehetőséget. válassza a "Folyószámlák, megtakarítások és kártyaszámlák " lehetőséget. válassza ki azt a számlát, amelyhez kivonatra van szüksége válassza a "Havi kimutatások" vagy a "Napi kimutatások" opciót, igényeitől függően;

⠀Prin Neo Mobile Banking: nyissa meg az alkalmazást válassza a "Home" válassza ki azt a számlát, amelyről a kivonatot szeretné, és a "Részletek" válassza ki a kívánt kimutatás típusát a "Napi kimutatások" vagy "Havi kimutatások";

⠀Prin Neo Internet Banking: nyissa meg a válassza ki azt a számlát, amelyről a kivonatot szeretné, a "Opciók" válassza ki a kívánt kivonat típusát a "Napi kivonat letöltése" vagy "Havi kivonat letöltése".

⠀A havi kimutatásokat automatikusan e-mailben kaphatja meg, amit a következő címen aktiválhat bármelyik BT fiókban;

⠀In több mint 500 bankunk ügynökségeiben és fiókjaiban;  

⠀About500 multifunkcionális ATM-ek BT Expressahol saját e-mailes kivonatot készíthet;  

Postai úton, 2,9 lejért / nyilatkozat, aktiválható bármelyik alábbi helyen irodáinkban.

  • Legutóbbi frissítés

    15.11.2023
Hasznos volt a válaszod?
133
94