BT Pay letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

BT Pay letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

BT Pay letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

NeoBT letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

NeoBT letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

NeoBT letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store
Feltételek és kikötések

Felelősségi nyilatkozat

Az AI Search egy kísérleti projekt, amely a GPT4 technológiát használja a banki termékek megtalálásának és megértésének egyszerűsítésére.

Az AI Search kizárólag a BT által kínált banki termékekkel kapcsolatos kérdések megválaszolására van kiképezve, de bizonyos helyzetekben és a feltett kérdésektől függően általános kérdésekre is válaszolhat. A megadott válaszok automatikusan generálódnak, és kizárólag tájékoztatás céljából használhatók. A szolgáltatás néha pontatlan vagy potenciálisan sértő tartalmakat közölhet, amelyek nem a Banca Transilvania álláspontját képviselik. A szolgáltatás által generált tartalom bármilyen módon történő felhasználásáért kizárólag Ön felelős. Ne hagyatkozzon erre a szolgáltatásra pénzügyi, jogi vagy egyéb szakmai tanácsadás céljából, és ne adjon meg személyes adatokat vagy egyéb bizalmas információkat ezen a szolgáltatáson.

Az AI Search használata az Általános Szerződési Feltételek elfogadását jelenti.

A szolgáltatáshoz való hozzáférés és annak használata a jelen feltételek fenntartás nélküli elfogadását jelenti. Ha nem ért egyet velük, kérjük, ne használja a szolgáltatást. A mesterséges intelligencia modell által algoritmikusan nyújtott szolgáltatás használatára vonatkozó feltételek elfogadásával Ön vállalja a szolgáltatás minőségére, biztonságára és teljesítményére vonatkozó teljes kockázatot.

A Banca Transilvania nem vállal garanciát a szolgáltatás által adott válaszokkal kapcsolatban.

Az AI Search algoritmikusan ad válaszokat, és ezek néha pontatlan információkat vagy potenciálisan sértő nyelvezetet tartalmazhatnak. Ezek az információk nem a Banca Transilvania álláspontját fejezik ki, és nem vállalja a Bank felelősségét a közölt tartalomért.

Az AI Search nem ad válaszokat személyre szabott kérdésekre, ezért a kereső használatával Ön kötelezi magát arra, hogy üzeneteiben/kérdéseiben nem ad meg vagy ír be személyes adatokat vagy egyéb bizalmas információkat. Amennyiben Ön nem tesz eleget ennek a kötelezettségének, azáltal, hogy személyes adatokat/bizalmas információkat ad meg az AI Search-ben, hozzájárul azok feldolgozásához a szolgáltatás nyújtása (az Ön által feltett kérdésekre adott válaszok), valamint a robot algoritmikus modelljének fejlesztője általi javítása céljából.

A felhasználók által az AI Search szolgáltatással való kapcsolattartás során megadott információkat bizalmasan kezeljük, és csak olyan címzettek számára adjuk ki, akiknek joguk és szükségük van rá.

Az AI Search által nyújtott tartalom kizárólag tájékoztató jellegű.

A felhasználók felelősek az AI Search használata során feltett kérdésekért és üzenetekért. Bármilyen visszaélés vagy nem megfelelő nyelvezet az interakció megszakítását eredményezheti.

Az AI Search nem nyújt pénzügyi, jogi vagy szakmai tanácsadást, és nem helyettesíti az emberi szakértőkkel vagy a területre szakosodott szakemberekkel való konzultációt. A felhasználóknak nem szabad az AI Search által nyújtott információkra hagyatkozniuk döntéseik meghozatalakor.

A Bank fenntartja a jogot, hogy az AI Search szolgáltatást bármikor, előzetes értesítés nélkül megszüntesse.

A feltételek bármikor felülvizsgálhatók/frissíthetők.

Mi az az "infláció"?

Egyre többet beszélünk és hallunk az inflációról. Vagy az áruk áráról. Vagy a minimális fogyasztási kosárról. Mi a kapcsolat ezek között, és mit jelentenek számunkra? 🤔

Kezdjük az elején: az áruk és szolgáltatások ára bármikor változhat, mert a piacgazdaságban ez a helyzet. Amikor az emelkedés általánossá válik, akkor beszélünk inflációról. 📈

A fogyasztói árak alakulása viszonyítási alap a gazdaságban, mivel a lakosság jólétéhez kapcsolódik. Azonos jövedelem mellett minél jobban emelkednek az árak, annál kevesebbet lehet vásárolni. Ha például az inflációs ráta 7%, akkor a bevásárlókosara kisebb lesz, mint az előző évben. Az infláció arra is készteti a vállalatokat, hogy nagyobb figyelmet fordítsanak a termelési, működési és finanszírozási költségek kezelésére. 🕵

Az árstabilitás a kiegyensúlyozott, fejlődést eredményező gazdasági növekedés kulcsfontosságú összetevője. 2022 novemberében Romániában az árak közel 17%-kal emelkedtek, ami 2003 óta a legmagasabb szint. A mélypont 2016 májusában volt, amikor 3,46%-os csökkenés következett be.

Árstabilitás = 2% körüli éves növekedés.

Az árstabilitás azt jelenti, hogy a fogyasztói árak évente 2% körüli ütemben emelkednek, ami az Egyesült Államok és az euróövezet központi bankjainak inflációs célszintje. 

Ez lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a lassú fogyasztói árnövekedés időszakaiban hatékonyabban osszák be az erőforrásokat, és a lakosság számára, hogy tájékozottabb fogyasztási döntéseket hozzon. Ebben az összefüggésben a gazdaság termelékenységének növekedését tapasztaljuk, ami pozitív hatással van a lakosság jólétére.

A fentiekről további részleteket talál a blog cikkünkben:"Infláció most, egy tüske". 🙂

  • Legutóbbi frissítés

    30.05.2024
Hasznos volt a válaszod?
1
1