BT Pay letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

BT Pay letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

BT Pay letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

NeoBT letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

NeoBT letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

NeoBT letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store
Feltételek és kikötések

Felelősségi nyilatkozat

Az AI Search egy kísérleti projekt, amely a GPT4 technológiát használja a banki termékek megtalálásának és megértésének egyszerűsítésére.

Az AI Search kizárólag a BT által kínált banki termékekkel kapcsolatos kérdések megválaszolására van kiképezve, de bizonyos helyzetekben és a feltett kérdésektől függően általános kérdésekre is válaszolhat. A megadott válaszok automatikusan generálódnak, és kizárólag tájékoztatás céljából használhatók. A szolgáltatás néha pontatlan vagy potenciálisan sértő tartalmakat közölhet, amelyek nem a Banca Transilvania álláspontját képviselik. A szolgáltatás által generált tartalom bármilyen módon történő felhasználásáért kizárólag Ön felelős. Ne hagyatkozzon erre a szolgáltatásra pénzügyi, jogi vagy egyéb szakmai tanácsadás céljából, és ne adjon meg személyes adatokat vagy egyéb bizalmas információkat ezen a szolgáltatáson.

Az AI Search használata az Általános Szerződési Feltételek elfogadását jelenti.

A szolgáltatáshoz való hozzáférés és annak használata a jelen feltételek fenntartás nélküli elfogadását jelenti. Ha nem ért egyet velük, kérjük, ne használja a szolgáltatást. A mesterséges intelligencia modell által algoritmikusan nyújtott szolgáltatás használatára vonatkozó feltételek elfogadásával Ön vállalja a szolgáltatás minőségére, biztonságára és teljesítményére vonatkozó teljes kockázatot.

A Banca Transilvania nem vállal garanciát a szolgáltatás által adott válaszokkal kapcsolatban.

Az AI Search algoritmikusan ad válaszokat, és ezek néha pontatlan információkat vagy potenciálisan sértő nyelvezetet tartalmazhatnak. Ezek az információk nem a Banca Transilvania álláspontját fejezik ki, és nem vállalja a Bank felelősségét a közölt tartalomért.

Az AI Search nem ad válaszokat személyre szabott kérdésekre, ezért a kereső használatával Ön kötelezi magát arra, hogy üzeneteiben/kérdéseiben nem ad meg vagy ír be személyes adatokat vagy egyéb bizalmas információkat. Amennyiben Ön nem tesz eleget ennek a kötelezettségének, azáltal, hogy személyes adatokat/bizalmas információkat ad meg az AI Search-ben, hozzájárul azok feldolgozásához a szolgáltatás nyújtása (az Ön által feltett kérdésekre adott válaszok), valamint a robot algoritmikus modelljének fejlesztője általi javítása céljából.

A felhasználók által az AI Search szolgáltatással való kapcsolattartás során megadott információkat bizalmasan kezeljük, és csak olyan címzettek számára adjuk ki, akiknek joguk és szükségük van rá.

Az AI Search által nyújtott tartalom kizárólag tájékoztató jellegű.

A felhasználók felelősek az AI Search használata során feltett kérdésekért és üzenetekért. Bármilyen visszaélés vagy nem megfelelő nyelvezet az interakció megszakítását eredményezheti.

Az AI Search nem nyújt pénzügyi, jogi vagy szakmai tanácsadást, és nem helyettesíti az emberi szakértőkkel vagy a területre szakosodott szakemberekkel való konzultációt. A felhasználóknak nem szabad az AI Search által nyújtott információkra hagyatkozniuk döntéseik meghozatalakor.

A Bank fenntartja a jogot, hogy az AI Search szolgáltatást bármikor, előzetes értesítés nélkül megszüntesse.

A feltételek bármikor felülvizsgálhatók/frissíthetők.

CSAK BT ÜGYFELEK SZÁMÁRA

Kártyámra euróban kell kapnom egy összeget, a kártya RON-ban van, mennyi időbe telik az összeg felvétele?

Ahhoz, hogy a RON-tól eltérő pénznemben tudjon átutalást kezdeményezni, meg kell nyitnia egy folyószámlát nálunk az adott pénznemben, azaz euróban. 💶

Ha az átutalónak megadja az IBAN kódját egy számla más pénznemben (pl. RON), az átutalt összeg nem fog megérkezni erre a számlára, mivel nem váltjuk át automatikusan a pénznemet, hanem jóváírjuk a számlán azt a pénznemet, amelyben az összeget megkapjuk.

Annak érdekében azonban, hogy a pénz beérkezésekor ne utasítsák el az átutalást, folyószámlát nyitunk az adott pénznemben, feltéve, hogy az átutalási adatok helyesek. 🙂

A pozitívum, hogy nem számítunk fel díjat a számlavezetésért vagy a devizakivonásért utólag.  

Azt is tudnia kell, hogy egy külföldről érkező átutalás átlagosan 3-5 munkanapot vesz igénybe. De lehet ennél rövidebb is.

Ez az átutalás típusától függ! 😊


Mit kell tudnia, ha pénzt küld vagy fogad a Western Unionon keresztül?

BT24-en keresztül történő küldéskor Internet Banking csak a címzett nevét, a célországot, a kívánt átutalási összeget és annak pénznemét kell megadni;

BT24-en keresztül történő átvételkorInternet Banking meg kell tudni a küldött összeget (+/- 10%), annak pénznemét, az országot, ahonnan a pénzt átutalták, és az MTCN számot.*;

⠀ATM kézbesítéssajnos nem elérhető, és az ATM-en keresztül történő átvételhez szükséged van a Banca Transilvania által kibocsátott 💳 kártyádra magánszemélyek számára, és ismerned kell az MTCN számot.*. Díjak csak a feladónak kell fizetnie, és ezek a szokásos díjak;

⠀ABT pulton keresztül történő küldéskor szükséged lesz a személyi igazolványodra, és tudnod kell a címzett teljes nevét, az országot, ahová pénzt szeretnél küldeni, a pénznemet és az összeget, amelyet küldeni szeretnél. Ne felejtse el megadni a címzettnek a kódot. MTCN* hogy átvehesse a pénzt. Egyes országokban ez kötelező;

⠀ aBT pulton keresztül történő átvételkor a személyi igazolványodnak meg kell lennie, és tudnod kell az országot, ahonnan a pénzt küldik, a feladó teljes nevét, az összeget (+/- 10%), az összeg pénznemét és az MTCN kódot.* amelyet az átutalás feladójától kell kapnia.


* Ha kíváncsi vagy "Mi az az MTCN?", a választ a témának szentelt kérdésben találja meg. 😉


Hol találja a Western Union tranzakciókat a BT24 Internet Bankingben?

⠀inBT24 Internet Banking (menü "Átutalás" almenü "Western Union");


Jó tudni:

A Romániában végrehajtott tranzakciókat ugyanabban a pénznemben fizetik ki, amelyben azokat elküldték. 💱

A külföldről Romániába irányuló online tranzakciók (BT24 Internet Banking) esetén a számláján a számla pénznemében a várt összeg kerül jóváírásra. Ha a kapott összeg más pénznemben érkezik, az összeget a Western Union által meghatározott árfolyamon számla pénznemre váltjuk át. 🤔

Egy BT kártya 2 vagy több számlát vezethet különböző pénznemekben, a számla a RON pénznemhez kapcsolódik. A számlák közötti valutaátutalás/csere azonban a BT24 Internet Banking alkalmazáson keresztül lehetséges.  

A Western Union szolgáltatással kapcsolatos további információkért hívja a következő telefonszámot 0800 801 044**. 📞


** Látogatással "Call Center" oldaloldalra látogatva valós időben láthatja:

⠀milyen sok ügyfél beszél már kollégáinkkal telefonon;  

⠀hogy hányan hívtak minket, és várják, hogy felvegyük őket; 

⠀milyen hosszú az átlagos várakozási idő, amíg kapcsolatba lép velünk.

  • Legutóbbi frissítés

    20.09.2022
Hasznos volt a válaszod?
306
132