BT Pay letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

BT Pay letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

BT Pay letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

NeoBT letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

NeoBT letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

NeoBT letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store
Feltételek és kikötések

Felelősségi nyilatkozat

Az AI Search egy kísérleti projekt, amely a GPT4 technológiát használja a banki termékek megtalálásának és megértésének egyszerűsítésére.

Az AI Search kizárólag a BT által kínált banki termékekkel kapcsolatos kérdések megválaszolására van kiképezve, de bizonyos helyzetekben és a feltett kérdésektől függően általános kérdésekre is válaszolhat. A megadott válaszok automatikusan generálódnak, és kizárólag tájékoztatás céljából használhatók. A szolgáltatás néha pontatlan vagy potenciálisan sértő tartalmakat közölhet, amelyek nem a Banca Transilvania álláspontját képviselik. A szolgáltatás által generált tartalom bármilyen módon történő felhasználásáért kizárólag Ön felelős. Ne hagyatkozzon erre a szolgáltatásra pénzügyi, jogi vagy egyéb szakmai tanácsadás céljából, és ne adjon meg személyes adatokat vagy egyéb bizalmas információkat ezen a szolgáltatáson.

Az AI Search használata az Általános Szerződési Feltételek elfogadását jelenti.

A szolgáltatáshoz való hozzáférés és annak használata a jelen feltételek fenntartás nélküli elfogadását jelenti. Ha nem ért egyet velük, kérjük, ne használja a szolgáltatást. A mesterséges intelligencia modell által algoritmikusan nyújtott szolgáltatás használatára vonatkozó feltételek elfogadásával Ön vállalja a szolgáltatás minőségére, biztonságára és teljesítményére vonatkozó teljes kockázatot.

A Banca Transilvania nem vállal garanciát a szolgáltatás által adott válaszokkal kapcsolatban.

Az AI Search algoritmikusan ad válaszokat, és ezek néha pontatlan információkat vagy potenciálisan sértő nyelvezetet tartalmazhatnak. Ezek az információk nem a Banca Transilvania álláspontját fejezik ki, és nem vállalja a Bank felelősségét a közölt tartalomért.

Az AI Search nem ad válaszokat személyre szabott kérdésekre, ezért a kereső használatával Ön kötelezi magát arra, hogy üzeneteiben/kérdéseiben nem ad meg vagy ír be személyes adatokat vagy egyéb bizalmas információkat. Amennyiben Ön nem tesz eleget ennek a kötelezettségének, azáltal, hogy személyes adatokat/bizalmas információkat ad meg az AI Search-ben, hozzájárul azok feldolgozásához a szolgáltatás nyújtása (az Ön által feltett kérdésekre adott válaszok), valamint a robot algoritmikus modelljének fejlesztője általi javítása céljából.

A felhasználók által az AI Search szolgáltatással való kapcsolattartás során megadott információkat bizalmasan kezeljük, és csak olyan címzettek számára adjuk ki, akiknek joguk és szükségük van rá.

Az AI Search által nyújtott tartalom kizárólag tájékoztató jellegű.

A felhasználók felelősek az AI Search használata során feltett kérdésekért és üzenetekért. Bármilyen visszaélés vagy nem megfelelő nyelvezet az interakció megszakítását eredményezheti.

Az AI Search nem nyújt pénzügyi, jogi vagy szakmai tanácsadást, és nem helyettesíti az emberi szakértőkkel vagy a területre szakosodott szakemberekkel való konzultációt. A felhasználóknak nem szabad az AI Search által nyújtott információkra hagyatkozniuk döntéseik meghozatalakor.

A Bank fenntartja a jogot, hogy az AI Search szolgáltatást bármikor, előzetes értesítés nélkül megszüntesse.

A feltételek bármikor felülvizsgálhatók/frissíthetők.

Mi az az "osztalék"?

A társaságok nyereségét a részvényesek között a birtokolt részvények számának arányában lehet felosztani. 

A nyereség részvényesek között felosztott része osztalék formájában kerül kifizetésre. 😊 


Az osztalékok meghatározása és típusai:

Az osztalék "a részvénytársaság (S.A.) nyereségének az a része, amely az egyes részvényeseket az egyes üzleti évek végén az általuk birtokolt részvények után illeti meg". 📑 


Az osztaléknak számos formája lehet:

⠀Készpénzben kifizetett osztalékok: ezek olyan osztalékok, amelyek készpénzben jutnak a részvényesek birtokába;

⠀A részvényekben kifizetett osztalékok: ezek nem osztalékok, de osztaléknak tekinthetők, mivel a vállalat nyereségét részvények formájában továbbítják a részvényeseknek.


Hogyan számítják ki az osztalékot?

A társaság közgyűlése dönt arról, hogy a nyereségből mekkora összeget osztalékként oszt ki. Ezt az összeget elosztják a részvények összlétszámával, és így kapják meg az egy részvényre jutó osztalékot.

Minden részvényes úgy számítja ki az osztalékkövetelését, hogy az egy részvényre jutó osztalékot megszorozza a birtokolt részvények számával. 😉


Hogyan adózik az osztalék?

Az osztalékjövedelmekre vonatkozó 5%-os adókulcs alkalmazása bevezették "Adótörvénykönyv " 2016-ban, és céljai a következők:

⠀román természetes és jogi személyeknek kifizetett osztalékok;

⠀ valamint anem rezidensek által Romániában szerzett osztalékok.


Az osztalék előnyei és hátrányai:

⠀előny: a részvényesek közvetlenül részesülnek a vállalat nyereségéből.

⠀Hátrány: az osztalék kifizetésével a vállalat részvényeinek értéke csökken, olyan összeggel, amely lehet több vagy kevesebb, mint az osztalék értéke.

  • Legutóbbi frissítés

    14.09.2022
Hasznos volt a válaszod?
780
79