BT Pay letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

BT Pay letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

BT Pay letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

NeoBT letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

NeoBT letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

NeoBT letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store
Feltételek és kikötések

Felelősségi nyilatkozat

Az AI Search egy kísérleti projekt, amely a GPT4 technológiát használja a banki termékek megtalálásának és megértésének egyszerűsítésére.

Az AI Search kizárólag a BT által kínált banki termékekkel kapcsolatos kérdések megválaszolására van kiképezve, de bizonyos helyzetekben és a feltett kérdésektől függően általános kérdésekre is válaszolhat. A megadott válaszok automatikusan generálódnak, és kizárólag tájékoztatás céljából használhatók. A szolgáltatás néha pontatlan vagy potenciálisan sértő tartalmakat közölhet, amelyek nem a Banca Transilvania álláspontját képviselik. A szolgáltatás által generált tartalom bármilyen módon történő felhasználásáért kizárólag Ön felelős. Ne hagyatkozzon erre a szolgáltatásra pénzügyi, jogi vagy egyéb szakmai tanácsadás céljából, és ne adjon meg személyes adatokat vagy egyéb bizalmas információkat ezen a szolgáltatáson.

Az AI Search használata az Általános Szerződési Feltételek elfogadását jelenti.

A szolgáltatáshoz való hozzáférés és annak használata a jelen feltételek fenntartás nélküli elfogadását jelenti. Ha nem ért egyet velük, kérjük, ne használja a szolgáltatást. A mesterséges intelligencia modell által algoritmikusan nyújtott szolgáltatás használatára vonatkozó feltételek elfogadásával Ön vállalja a szolgáltatás minőségére, biztonságára és teljesítményére vonatkozó teljes kockázatot.

A Banca Transilvania nem vállal garanciát a szolgáltatás által adott válaszokkal kapcsolatban.

Az AI Search algoritmikusan ad válaszokat, és ezek néha pontatlan információkat vagy potenciálisan sértő nyelvezetet tartalmazhatnak. Ezek az információk nem a Banca Transilvania álláspontját fejezik ki, és nem vállalja a Bank felelősségét a közölt tartalomért.

Az AI Search nem ad válaszokat személyre szabott kérdésekre, ezért a kereső használatával Ön kötelezi magát arra, hogy üzeneteiben/kérdéseiben nem ad meg vagy ír be személyes adatokat vagy egyéb bizalmas információkat. Amennyiben Ön nem tesz eleget ennek a kötelezettségének, azáltal, hogy személyes adatokat/bizalmas információkat ad meg az AI Search-ben, hozzájárul azok feldolgozásához a szolgáltatás nyújtása (az Ön által feltett kérdésekre adott válaszok), valamint a robot algoritmikus modelljének fejlesztője általi javítása céljából.

A felhasználók által az AI Search szolgáltatással való kapcsolattartás során megadott információkat bizalmasan kezeljük, és csak olyan címzettek számára adjuk ki, akiknek joguk és szükségük van rá.

Az AI Search által nyújtott tartalom kizárólag tájékoztató jellegű.

A felhasználók felelősek az AI Search használata során feltett kérdésekért és üzenetekért. Bármilyen visszaélés vagy nem megfelelő nyelvezet az interakció megszakítását eredményezheti.

Az AI Search nem nyújt pénzügyi, jogi vagy szakmai tanácsadást, és nem helyettesíti az emberi szakértőkkel vagy a területre szakosodott szakemberekkel való konzultációt. A felhasználóknak nem szabad az AI Search által nyújtott információkra hagyatkozniuk döntéseik meghozatalakor.

A Bank fenntartja a jogot, hogy az AI Search szolgáltatást bármikor, előzetes értesítés nélkül megszüntesse.

A feltételek bármikor felülvizsgálhatók/frissíthetők.

Mit jelent a "zárolt összeg a kártyán" kifejezés?

A zárolt összeg kártya egy lekötött összeg, amelyet az Ön számlájáról kell kifizetni különböző tranzakciókhoz. A zárolt összegek több forrásból származhatnak: 

⠀halasztott kintlévőségek vagy lefoglalások;

⠀fizetések hitelkártyávalahol az összeg havonta csökken, ahogy a részleteket törlesztik;

⠀ más bankok termináljain végzett kártyatranzakciók, legyen az ATM tranzakció, fizetés a kereskedő POS-ján vagy az interneten.


A kártyatranzakciókból származó zárolt összegek azok az összegek, amelyeket akkor tesznek félre, amikor Ön egy másik bank terminálján tranzakciót hajt végre, legyen az ATM-tranzakció, kereskedői POS-fizetés vagy internetes fizetés. 🌐

Az összeg zárolása garanciát jelent arra, hogy az adott bank megkapja az Ön által felvett pénzt, azaz a kereskedő megkapja a pénzt a felkínált árukért/szolgáltatásokért.  

A más bankok termináljain végzett tranzakciók elszámolási ideje legfeljebb 30 nap. Ez azt jelenti, hogy ezen időszakon belül a tranzakció automatikusan elszámolásra kerül, és eltűnik a "zárolt összeg" részből , és megterhelésre kerül a számláról.. 🙂


Miért lehet a kártyámon összegeket letiltani?

Mert van:

⠀kísérletet tett egy sikertelen kártyatranzakcióra, de az összeget mégis zárolták;

⠀halasztott kintlévőségek vagy lefoglalások, amelyeket később behajtanak, amikor már van pénz a számláján;

⠀hitelkártyás részletfizetés, ahol az összeg havonta csökken, ahogy a részleteket törlesztik;

⠀kártyás tranzakciók más bankok termináljain, legyen az ATM tranzakció, fizetés a kereskedő POS-ján vagy az interneten.


A hibaüzenetet tartalmazó tranzakciók esetében, mind a kereskedő POS-pontján, mind az interneten, az összegek zárolva maradhatnak a számlán.  

Ilyen helyzetekben ne aggódjon, az összeg feloldását kérheti a Call Center hívásával (a kártya hátoldalán található számon), vagy az alábbi módok bármelyikén Banca Transilvania bankfiókés a pénzt a lehető leghamarabb visszautalják a számlájára.

A kártyatranzakciókból származó összegek legfeljebb 20 napig maradnak zárolva a számlán, majd automatikusan visszakerülnek a számlára, hacsak a tranzakciót nem kérik rendezni.

A zárolt összegek a kimutatásban a "Zárolt összegek" szakaszban jelennek meg. 🔒


Miért fordulnak elő "sikertelen tranzakciók"?

A sikertelen tranzakció egy vagy több tényező miatt következhet be, például:

⠀card locked;

⠀lejárt kártya;

⠀ demagnetizált kártya;

⠀ Elégtelen pénzeszközök;

⠀különböző kommunikációs hibák;

⠀Trading limit túllépve; 

⠀Errorous PIN entry;

⠀kártyaadatok helytelen megadása internetes fizetéseknél (kártyaszám, lejárati idő, PIN-kód stb.). CVVkód, 3D Secure jelszó).


Lehetséges, hogy egyes tranzakciókat automatikusan feloldjanak?

Ha egy tranzakciót végrehajtottak, és 20 naptári napon belül nem kértek elszámolást (a kereskedő/egy másik bank, ahonnan készpénzt vett fel), a tranzakciót automatikus eljárással feloldják, és az összeget visszautalják a számlájára. 💰

Ha Ön részesült a tranzakcióval érintett termékből/szolgáltatásból, de az összeget a kereskedő 20 naptári napon belül nem egyenlítette ki, még akkor is, ha a tranzakciót automatikusan feloldották, az érintett kereskedőnek/banknak joga van kérni a tranzakció későbbi időpontban történő kiegyenlítését.

A felügyelet nélküli terminálokkal rendelkező benzinkutaknál végzett tranzakciókért (ahol Ön maga fizet) általában egy bizonyos standard összeget (pl. 50 euró) számítanak fel 💶.

A tranzakció elszámolásakor a számláját csak a tankolt üzemanyag mennyiségével terhelik meg, a különbözetet pedig automatikusan jóváírják a számláján.


Miért van letiltva az összeg a kártyámon, annak ellenére, hogy a szállodában fizettem?

A foglalás feltételeitől függően a kereskedő a garancia letiltását is megkövetelheti. 

Ez a garancia a szolgáltatások tényleges kifizetését követően, a kereskedő kérésére vagy 20 nap elteltével automatikusan felszabadul. 📆

Ha még mindig úgy látja, hogy a kereskedő nem engedte el az összeget, annak ellenére, hogy Ön már kifizette a szolgáltatást, kapcsolatba léphet a BT Call Centerrel (a kártya hátoldalán található számon), hogy kezdeményezzen visszaterhelést.


Több mint két hónapja van egy összeg letiltva a kártyámon, annak ellenére, hogy a kereskedőnél végrehajtott tranzakciót elutasították. Hogyan tudom feloldani a zárolást?

Egy összeg nem zárolható számlánként 20 naptári napnál hosszabb időre.  

Ha a kereskedő ezen időszakon belül nem egyenlíti ki, az összeg automatikusan visszakerül a rendelkezésre álló egyenlegbe. 🔐

  • Legutóbbi frissítés

    15.05.2023
Hasznos volt a válaszod?
811
369