BT Pay letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

BT Pay letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

BT Pay letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

NeoBT letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

NeoBT letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store

NeoBT letöltése

Olvassa be a kódot mobiltelefonjával, a telefonrendszertől függően.

App Store
Feltételek és kikötések

Felelősségi nyilatkozat

Az AI Search egy kísérleti projekt, amely a GPT4 technológiát használja a banki termékek megtalálásának és megértésének egyszerűsítésére.

Az AI Search kizárólag a BT által kínált banki termékekkel kapcsolatos kérdések megválaszolására van kiképezve, de bizonyos helyzetekben és a feltett kérdésektől függően általános kérdésekre is válaszolhat. A megadott válaszok automatikusan generálódnak, és kizárólag tájékoztatás céljából használhatók. A szolgáltatás néha pontatlan vagy potenciálisan sértő tartalmakat közölhet, amelyek nem a Banca Transilvania álláspontját képviselik. A szolgáltatás által generált tartalom bármilyen módon történő felhasználásáért kizárólag Ön felelős. Ne hagyatkozzon erre a szolgáltatásra pénzügyi, jogi vagy egyéb szakmai tanácsadás céljából, és ne adjon meg személyes adatokat vagy egyéb bizalmas információkat ezen a szolgáltatáson.

Az AI Search használata az Általános Szerződési Feltételek elfogadását jelenti.

A szolgáltatáshoz való hozzáférés és annak használata a jelen feltételek fenntartás nélküli elfogadását jelenti. Ha nem ért egyet velük, kérjük, ne használja a szolgáltatást. A mesterséges intelligencia modell által algoritmikusan nyújtott szolgáltatás használatára vonatkozó feltételek elfogadásával Ön vállalja a szolgáltatás minőségére, biztonságára és teljesítményére vonatkozó teljes kockázatot.

A Banca Transilvania nem vállal garanciát a szolgáltatás által adott válaszokkal kapcsolatban.

Az AI Search algoritmikusan ad válaszokat, és ezek néha pontatlan információkat vagy potenciálisan sértő nyelvezetet tartalmazhatnak. Ezek az információk nem a Banca Transilvania álláspontját fejezik ki, és nem vállalja a Bank felelősségét a közölt tartalomért.

Az AI Search nem ad válaszokat személyre szabott kérdésekre, ezért a kereső használatával Ön kötelezi magát arra, hogy üzeneteiben/kérdéseiben nem ad meg vagy ír be személyes adatokat vagy egyéb bizalmas információkat. Amennyiben Ön nem tesz eleget ennek a kötelezettségének, azáltal, hogy személyes adatokat/bizalmas információkat ad meg az AI Search-ben, hozzájárul azok feldolgozásához a szolgáltatás nyújtása (az Ön által feltett kérdésekre adott válaszok), valamint a robot algoritmikus modelljének fejlesztője általi javítása céljából.

A felhasználók által az AI Search szolgáltatással való kapcsolattartás során megadott információkat bizalmasan kezeljük, és csak olyan címzettek számára adjuk ki, akiknek joguk és szükségük van rá.

Az AI Search által nyújtott tartalom kizárólag tájékoztató jellegű.

A felhasználók felelősek az AI Search használata során feltett kérdésekért és üzenetekért. Bármilyen visszaélés vagy nem megfelelő nyelvezet az interakció megszakítását eredményezheti.

Az AI Search nem nyújt pénzügyi, jogi vagy szakmai tanácsadást, és nem helyettesíti az emberi szakértőkkel vagy a területre szakosodott szakemberekkel való konzultációt. A felhasználóknak nem szabad az AI Search által nyújtott információkra hagyatkozniuk döntéseik meghozatalakor.

A Bank fenntartja a jogot, hogy az AI Search szolgáltatást bármikor, előzetes értesítés nélkül megszüntesse.

A feltételek bármikor felülvizsgálhatók/frissíthetők.

CSAK BT ÜGYFELEK SZÁMÁRA

Hogyan kaphatom meg folyószámla-kivonataimat az internetbankbankon keresztül?

A számlakivonatok segítségével információt kaphat a számlájáról felvett összegekről, a teljesített kifizetésekről és a készpénzfelvételekről, és ezeket így gyorsan és egyszerűen megkaphatja:

⠀PrinBT vizuális segítség: hívja a 0264 308 000 a bank telefonszámáról kattintson az SMS-ben kapott linkre a főmenüben válassza a "Kimutatás kérése " opciót ➭ válassza ki a kívánt számlát és az időpontot, amelyre vonatkozóan a kivonatot szeretné megkapni majd kattintson a "Kimutatás kérése";

⠀A BT24 Internet Bankingben válassza a "Számláim " menüt ➭ a "Kifizetés " almenüt ➭ a "Számla kivétele" opciót. Itt ki kell választania a számlát, amelyről a kivonatot szeretné, egy becsült időszakot, amelyben az alkalmazásnak a kivonatokat keresnie kell, valamint a kivonat típusát (napi vagy havi). A "Keresés " gombra kattintva az alkalmazás megjeleníti az elérhető kimutatásokat. A kívánt mellett kattintson a "Letöltés" oszlopban található ikonra, és már kész is! A kimutatás letöltődött egy új böngészőben, .pdf formátumban.

BT24 Mobile Banking segítségével: nyissa meg az alkalmazást válassza a képernyő alján a "Pénzügyek" opciót válassza a "Számláim " opciót➭ válassza ki azt a számlát, amelyhez kimutatásra van szüksége válassza a "Havi kimutatások" vagy a "Napi kimutatások" opciót , igényeitől függően;

⠀Prin NeoBT Mobile Banking: nyissa meg az alkalmazást válassza a"Főoldal" opciót válassza ki a számlát, amelyről a kivonatot szeretné, és a"Részletek" részt válassza ki a kívánt kivonat típusát a"Napi kivonat" vagy a"Havi kivonat" kiválasztásával;

⠀Prin NeoBT Internet Banking: nyissa meg az alkalmazást válassza ki a számlát, amelyről a kivonatot szeretné,"Opciók" rész válassza ki a kívánt kivonat típusát a"Napi kivonat letöltése" vagy a"Havi kivonat letöltése" gombra kattintva.

⠀A havi folyószámla-kivonatok automatikus e-mailben történő megküldését választhatja. Ezt az opciót a következő címen aktiválhatja bármelyik BT fiókban;

⠀From any BT egységből kérhet napi vagy havi nyomtatott kivonatot; 

⠀Froma ATM multifunkcionális BT Express (Bill) segítségével kérheti, hogy a számlakivonatát ingyenesen küldjék el Önnek e-mailben.

  • Legutóbbi frissítés

    15.11.2023
Hasznos volt a válaszod?
1805
1127